2008. február 27., szerda

2008. február 26., kedd

Kárpótlás egy elveszett karácsonyi ajándékért

Szóval, az úgy volt...
... hogy még karácsonyra készítettem az én egyik kedves, virtuális barátnőmnek, Naominak egy ajándékot, ami aztán soha nem ért célba. Persze kerestettem a postán, kimentek, mértek, jegyzőkönyvet írtak - aztán közölték velem, többszöri, mindkét részről történő aláírás és egyebek után, hogy a küldemény sajnos elveszett. Ő volt a néhai ajándék, remélem, hogy azért jó kezekben, jó helyen van most:

Kárpótlásként készítettem egy másik bannert, ami a mai napon szerencsésen célba is ért - igaz, most már minden lehető biztosítást és fittyfenét kértem rá. Még a címzettnek is alig akarták odaadni, de pár oldalnyi adminisztráció után már övé lehetett a csomag.

Drága Naomi barátnőmnek itt is megköszönöm a türelmét az ajándékot illetően és remélem, hogy ugyanolyan szeretettel fog majd ránézni, ahogyan én készítettem neki.

2008. február 22., péntek

Goffri - másképp

Mivel mostanság csakis és kizárólag hiper-szuper titkos projekteken dolgozom, ezért úgy gondoltam, hogy megleplek Titeket egy recepttel:

SAJTOS GOFFRY

HOZZÁVALÓK: 20 dkg vaj vagy margarin, 4 tojás, 1/2 tk.só, 10 dkg liszt, 10 dkg kukorica liszt, 1/2 tk. sütőpor, 1/2 csésze langyos víz, 2 ek. reszelt sajt, paprika
A vajat a tojásokkal krémmé keverjük, hozzáadjuk a kétféle lisztet és a sütőport, utána a vizet. A végén belekeverjük a többi hozzávalót és rögtön sütjük.
Én paprika helyett frissen őrölt borsot tettem bele és a két evőkanál sajtot is jócskán mértem. Parmezán volt itthon és tettem még bele olívabogyót és egy kis maradék aszalt paradicsomot is. Sajnos kukoricaliszt nem volt itthon, pedig azzal biztos még finomabb lett volna...
Próbáljátok ki, nagyon finom és gyors vacsora!

2008. február 16., szombat

SAL - február

Kész a februári mintám:


Némi módosításokat eszközöltem a mintán, mert a kockák a szivecskében nekem nagyon nem tetszettek. Először úgy gondoltam, hogy belül egyszínű lesz, de aztán jött az ötlet, hogy ott meg lehetne ismételni a jobb alsó sarokban lévő kacskaringós mintát. Nem is rajzoltam elő, csak egyszerűen ráhímeztem... A soroknál a színt én is lecseréltem, mert teljesen olyan volt, mint az alap vászon színe - de én a többiekkel ellentétben világosabbra váltottam, mivel így is összhatásában inkább sötét a hímzett rész.

Nekem tetszik így és szokás szerint már alig várom, hogy folytathassam a márciussal.

2008. február 14., csütörtök

Pillangós falvédő

Végre készen lett a keresztlányomnak szánt falvédő - amit igazság szerint a december végén lévő szülinapjára már el kellett volna készítenem... de mostanra sikerült csak összehoznom...
Kicsit féltem a készítésétől, mert ilyen nagy darabot még sosem csináltam, pláne a tűzés része nagyon idegesített - joggal... Még ezzel a viszonylag egyszerű steppeléssel is szenvedtem, pedig igazából én is olyan sűrű kukackába tűzött csodás falvédőket szeretnék varrni. Most szembesülnöm kellett vele, hogy ez csak sokára fog nekem sikerülni.
Sógornőmnek nagyon tetszett, szerintem a Vikinek (2 éves) meg teljesen mindegy még ebben az életkorban. Azért ilyen puritán, mert a fele így is az ágy mögé fog lógni, és azért is nem tettem rá szélesebb keretet, ami pedig egyébként szerintem mutatós lett volna rajta. Már azt is elképzeltem, hogy arra pedig applikációként lehetne pillangókat varrni.... majd a legközelebbinél.

2008. február 4., hétfő

Fácska készen

Ma hoztam el a keretezőtől és annyira örülök neki - nagyon tetszik. Egyfolytában azt próbálgatom, hogy hova is tegyem a lakásban... Persze, amíg a párom betegállományban van a vállával, esély sincs rá, hogy felkerüljön a falra. Sajnos.

2008. február 3., vasárnap

Édes hétvége

Láthatjátok, hogy mostanában elég sokszor sütök valamit - ma éppen egy csokis kekszet dobtam össze párom kívánságára. Az "összedobást" itt tényleg szó szerint kell értelmezni, mert több ideig tartott kisütni a két tepsire való kekszet, mint összekeverni a tésztát.

VAJAS-CSOKIS KEKSZ

HOZZÁVALÓK: 12,5 dkg puha vaj, 15 dkg barna cukor, 1 tojás, 1/2 tk. vanília aroma, 17,5 dkg liszt, 1/2 tk. sütőpor, csipet só, 8 dkg csokicsepp

Az első három hozzávalót robotgéppel jó alaposan kikeverjük, aztán hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Most nem volt itthon étcsokoládé - csokicseppről persze nem is beszélve - így aztán egy csomag tortadarát borítottam bele.
Teáskanállal tepsire rakjuk, 190 fokon 12-15 percig sütjük.

Ígérem, hogy holnap már tényleg mást is mutatok, mint állandóan csak sütiket... Valahogy ezek most gyorsabban készülnek, mint a többi projektem.